קשרי החוץ שפיתח ניר גלילי
הקריירה של תת אלוף (מיל') ניר גלילי כוללת שלל תחנות מרשימות, הן במסגרת צה"ל, הן בתחום האקדמי והן בעולם העסקים אליו הגיע לאחר כרבע מאה של שירות רב ערך בצבא. בפרט יצר גלילי לא מעט קשרי חוץ במהלך עשרות שנות פעילות ענפה וגם אלה סייעו לו להגיע להישגים, לצד כמובן יכולותיו ואישיותו.
היכן פגש ניר גלילי כוחות מיוחדים של צבאות זרים?
שירותו הצבאי של ניר גלילי החל ב-1973, כך שעד מהרה מצא עצמו, כמו מרבית בני דורו, לוקח חלק במלחמה הקשה שפרצה ביום הכיפורים של אותה שנה וזאת כמפקד טנק. בהמשך התקדם בסולם הדרגות והתפקידים בחיל השריון, ובשלביה הראשונים של מלחמת לבנון הראשונה (שיצאה לדרך בקיץ 1982 והסתיימה סופית רק בשנת 2000 כשאהוד ברק הוביל את המהלך להסגת כוחות צה"ל מדרום לבנון) מילא תפקיד של סמג"ד בחטיבה 500 של דורון רובין. מאוחר יותר התמנה גלילי למפקד גדוד 430 של החטיבה (בעת שזה עסק בלחימה בלבנון) ולמפקד החטיבה כולה.
תפקידו האחרון בצה"ל היה מפקד בסיס האימונים המרכזי של זרוע היבשה, מל"י (הבסיס הענק המוכר יותר בשם "צאלים"). במסגרת תפקיד זה – שבו, אגב, החליף את משה יעלון – זכה ניר גלילי לארח כוחות מיוחדים של צבאות זרים שהגיעו לצאלים על מנת להתאמן במתקנים הייחודיים שהם חלק מבסיס זה (בשנת 2006, אגב, נחנך במל"י מתקן ייעודי המאפשר אימוני לש"ב ברמה גבוהה. במתקן זה, שהוא הגדול מסוגו בעולם, ישנם בין השאר מבנים בני 8 קומות, מסגדים, קסבות ומעברים תת קרקעיים).
לימודי מנהל העסקים באוניברסיטת תל אביב
מקור נוסף לקשרי חוץ ענפים שאותם פיתח גלילי לאורך השנים הוא תוכנית הלימודים Executive MBA בה לקח חלק בבית הספר המוערך לניהול ע"ש רקנאטי באוניברסיטת תל אביב (לאחר שקודם לכן למד באותה אוניברסיטה לתואר ראשון בהיסטוריה כללית, תחום שבו גילה עניין רב משחר ילדותו).
במסגרת לימודי התואר השני במנהל עסקים בתוכנית הייחודית הנ"ל זוכים הסטודנטים ליהנות משיתופי פעולה מעצימים במיוחד עם תוכניות דומות באוניברסיטאות ברחבי העולם ודרך כך לטוות רשת ענפה של קשרים עם אנשי עסקים מובילים שלומדים באותן תוכניות – וכמובן שגם ניר גלילי ניצל את האופציה ונהנה מהיכרויות מעצימות עד מאוד, בנוסף כמובן לכלים שהקנו לו הלימודים עצמם.
התפקידים הבכירים בחברות מהמובילות בארץ
לאחר שחרורו מהצבא התמנה גלילי לתפקידי ניהול בכירים בחברות מוכרות ומהמובילות בארץ, ובהן הביא לידי ביטוי הן את היכולות הרבות שרכש בצבא ובאקדמיה, הן את הידע רחב ההיקף שלו והן את הקשרים הענפים אותם טיפח לאורך השנים.
תפקיד אחד שכזה היה מנכ"ל חברת השכרת הרכב והליסינג "שלמה sixt" שם הפך לבן טיפוחיו של מי שהקים את "שלמה אחזקות", שלמה שמלצר (שאגב, השלב הראשון בהקמת האימפריה היה השכרת 10 רכבים לצה"ל למרות שברשותו היו רק 2 מכוניות סוסיתא. שמלצר הצליח לגייס את כלי הרכב הדרושים להשלמת העסקה במהירות – ומשם הדרך לפסגה הייתה סלולה). ביחד עם בנו של שלמה, אסי, הוביל גלילי את חברת השכרת הרכב והליסינג לתנופה חסרת תקדים ולצמיחה מרשימה במיוחד. דוגמה לכך ניתן למצוא במספר כלי הרכב של "שלמה" – כ-20,000 בשנת 2000 אז נכנס גלילי לתפקיד המנכ"ל לעומת כ-70,000 בשנת 2010 אז פרש מתפקיד זה.
תפקיד בולט אחר הוא מנכ"ל "סונול", חברה אשר שולטת בקרוב לרבע משוק הדלקים בישראל ומפעילה הן כ-250 תחנות דלק והן כ-180 חנויות נוחות. גם בתפקידו זה באים לידי ביטוי קשרי החוץ שפיתח גלילי לאורך השנים ושאר איכויותיו המגוונות.